Nyheter från SDF

Vid Stockholms Läns Ridsportförbunds årsmöte den 26 maj 2020 omvaldes Helena Örtholm som distriktets ordförande.

Efter Folkhälsomyndighetens förändrade rekommendationer att resor på en till två timmar från hemorten kan göras, har Svenska Ridsportförbundet beslutat att utöka upptagningsområdet för tävling.

Vi blickar redan nu fram emot 2021. Inför nästa års allsvenskor blir det ett par ändringar i hur anmälan går till.

SM-kval arrangörer sökes

(2020-05-18 14:36)
Svenska Ridsportförbundet har beslutat att lägga utomhus-SM i hoppning vecka 33 i Falsterbo. Därmed sökes nu arrangörer till särskilda SM-kval på nationell nivå i hoppning i Stockholms distrikt, inom ramen för de restriktioner som gäller.

Äntligen kommer en liten ljusglimt denna virustyngda vår. Den 1 juni öppnas möjlighet för unga (födda 2002 och senare) att tävla. Oavsett om de rider ponny eller häst - det är åldern på ryttaren som styr. Tävlingstoppet för övriga gäller tillsvidare.

Så söker föreningar kompensationsstöd för corona.

Föreningsenkät från Riksidrottsförbundet om ekonomiska konsekvenser.

Tävlingssektionen i Stockholms Läns Ridsportförbund avråder föreningar i länet att anordna Pay and Ride, Pay and Jump, Pay and Cross samt öppen bana. Detta med anledning av att vården i Stockholms län redan är ansträngd som den är.

Finalen flyttas till söndagen den 27 september. Anmälan är nu öppen igen för att anmäla deltagande lag från er förening.

Regeringen tog idag beslut att inte fler än 50 personer får samlas vid allmänna sammankomster. Beslutet träder i kraft på söndag.

Hufvudsta Ridklubb tilldelas RF-SISU Stockholm utmärkelse Årets barn- och ungdomsförening 2020. – Gud vad roligt, jag blir pirrig och får tårar. Vi har lagt ner mycket arbete och det har gett utdelning, säger ordföranden Anna-Karin Persson.

Baserat på nuvarande information gällande coronaviruset rekommenderar Svenska Ridsportförbundet oss att aktiviteter som teoretiska utbildningar, clinics, träffar och liknande genomförs digitalt, eller flyttar fram i tiden.

E-post: info@marstaridklubb.se