För säkerhets skull

Säkerhet

Viktig information till alla ridelever och föräldrar:

För säkerhetens skull rider alla på Rävsta Ridcenter/Märsta Ridlubb med godkänd hjälm och skor med klack.

Vid tävling ska alla juniorer (t o m det år man fyller 19 år) ha säkerhetsväst, i enlighet med Svenska Ridsportförbundets regler.

Som medlem i MRK är Du försäkrad i Folksam. Försäkringen gäller för olyckor som inträffar under vår verksamhet. Klicka här för att läsa mer!

Visst är stallet en härlig miljö att vistas i! Hästar är dock stora djur och vi kan aldrig helt vara säkra på deras reaktioner i olika situationer och då vi inte kan garantera en helt riskfri miljö försöker vi genom information och utbildning eliminera så många "risker" som möjligt.

Yttersta ansvaret åvilar alltid förälder!

Parkera på stora parkeringen!
Att parkera på stora parkeringen är ett led i vår säkerhet.

Stallbacken är till för hästar och ridelever och parkeringen är till för just bilar. Vi vill slippa ha våra elever kryssande fram med eller på sina djur bland parkerade bilar, eller att någon som ramlar av p g a oförutsedda rörelser och ljud. Tänk också på att hålla hundar kopplade och vara försiktiga med barnvagnar.

Ridhuset

Tänk på att knacka och invänta svar innan du träder in i ridhuset med häst.

Åskådare skall använda "människo-ingången" vid bortre långsidan av ridhuset. Tänk på att häftiga rörelser och plötsliga ljud kan skrämma hästarna. Vistelse på läktaren ska således vara så ljudlös som möjligt. Vill ni sitta och prata så använd gärna den inglasade delen av läktaren.

Uppdaterad: 04 JAN 2017 07:48 Skribent: Ann-Mari Uddmäre