Det är kul att vara funktionär!

21 JAN 2019 14:28
Vi är en ideell förening som tacksamt tar emot all hjälp vi får! Här kan du läsa vad vi behöver hjälp med! Vi ses och hörs!
  • Skapad: 21 JAN 2019 14:28

”Jag ställer gärna upp som funktionär om bara någon ringer och frågar mig” Eller ”Jag kan tänka mig men ingen har frågat”

Tävlingsverksamheten i klubben är viktig.
Vi vill att ryttare från andra klubbar ska känna till Märsta Ridklubb och att de ska veta att hos MRK är det alltid trevligt att tävla. Vi är en ideell förening med begränsade resurser och därför helt beroende av de inkomster våra tävlingar ger.

För att vår anläggning skall kunna hållas i gott skick och utvecklas har vi i princip inga andra krafter än våra medlemmar att tillgå. Därför vill vi be om er hjälp, från både tävlingsryttare, föräldrar och ridskoleryttare.

Det behövs alltid många funktionärer till en tävling. Det är inte rimligt att en liten skara entusiaster ska dra runt hela tävlingsverksamheten, då blir det många långa dagar, stress och hårt slit vilket ingen orkar med i längden. Om fler ställer upp som funktionärer blir allt så mycket lättare för alla. Med många funktionärer räcker det med halvdagspass och ingen behöver ”vara på två ställen samtidigt”. Det är också väldigt viktigt med tillräckligt många funktionärer för att kunna upprätthålla maximal säkerhet runt arrangemanget.

Det är kul att vara funktionär! Det är roligt att följa tävlingarna och kunna heja på ”våra egna” ryttare som tävlar. Sen är det roligt att vara med och bidra till ett lyckat arrangemang som vi kan vara stolta över efteråt. Det är alltid en speciell gemenskap på tävlingsplatsen.

”Jag ställer gärna upp som funktionär om bara någon ringer och frågar mig” eller ”jag kan tänka mig men ingen  har frågat”!

Snälla, tänk inte så. Det är inte så lätt att nå alla och ett enormt merarbete att behöva sitta och ringa runt och alla nås inte fastän vi försöker fråga så många som möjligt. Det absolut bästa är om den som kan tänka sig att vara funktionär själv anmäler sig så att vi kan höra av oss till de som vill och kan vara med.

Har man inte varit med förut så är det lätt att känna sig osäker på hur det går till och så avstår man att anmäla sig bara för det. Vi tar givetvis hänsyn till att man inte är van och är du ny på en uppgift finns det alltid någon med mer vana där och hjälper dig tillrätta! Ingen behöver heller utföra något som man känner att man inte behärskar.

Det finns även saker att göra dagen/dagarna före en tävling så även om du är upptagen under tävlingsdagen kanske du kan hjälpa till att ta fram hinder och bygga bana dagen före tävlingen eller städa undan och göra fint. Man kan också komma och hjälpa till att plocka undan på eftermiddagen/kvällen då tävlingen är slut även fast man inte varit med som funktionär under dagen.

Alla funktionärer får gratis mat och fika!

Vi vill gärna sälja hembakt fikabröd på tävlingarna i vår Cafeteria. Vill du baka tar vi tacksamt emot, meddela cafeteriaansvarig.

Hör av dig att du vill hjälpa till så skriver vi upp dig på funktionärslistan.

Sanna Hidegård 070-480 08 49 (Tävling) eller Malin Bölja 070-461 18 96 (Cafeteria) eller kontakta någon i stallet eller maila till This is a mailto link