Viktig nyhet om olycksfallsförsäkringen

04 JAN 2018 15:32
Ridsportens olycksfallsförsäkring för alla medlemmar i Svenska Ridsportförbundet finns hos vår huvudsponsor Folksam, och vi är glada att tillsammans med Folksam kunna erbjuda våra medlemmar den tryggheten.
  • Uppdaterad: 17 JUN 2018 12:22

Viktig nyhet för i år är att det blir enklare att anmäla en skada.

Den som har råkat ut för ett olycksfall ringer själv (alternativt målsman) till Folksam på 0771-950 950 och anmäler olycksfallsskadan alternativt gör en skadeanmälan via folksam.se/ridsport. Det innebär att det inte längre är föreningen som ska anmäla olycksfallet.

Försäkringen gäller vid olycksfallsskada som inträffar under:

• aktivitet anordnad av Svenska Ridsportförbundet, dess distriktsförbund, medlemsförening eller i samverkan med medlemsförening.
  • enskild ridning och träning.
  • direkt färd till och från verksamhet enligt ovan.

Om träning/tävling anordnas på annan ort än hemorten (även utomlands) gäller försäkringen också under resor och vistelse i samband med sådan resa.

HÄR läser du mer om olycksfallsförsäkringen och andra försäkringar för ridsporten

Information om de nya rutinerna för olycksfallsförsäkringen skickas till distrikt och föreningar i ett nyhetsbrev tisdag 2 januari.